Bekijk hieronder onze gebruikte velgensets.
Indien u komt voor een wissel graag uw kenteken ingeven en aangeven of uw set bij ons ligt opgeslagen. Voor leaseauto’s graag altijd de leasemaatschappij en het kenteken invullen svp.
Controlesysteem bandenspanning straks verplicht Op alle nieuwe auto’s vanaf 2014 06 augustus 2013 - Vanaf 2014 is een controlesysteem voor bandenspanning aan boord van een nieuwe auto in Nederland verplicht. Nieuwe modellen die in 2014 voor het eerst op de markt komen, moeten zo’n voorziening aan boord hebben. RDC of TPMS Zo’n automatisch controlesysteem houdt tijdens het rijden de bandenspanning continu in de gaten. Als er een afwijking van de voorgeschreven spanning wordt opgemerkt, wordt dit meteen aan de bestuurder gemeld. Het bandenspanningscontrolesysteem heeft als meest gangbare Duitse of Engelse afkortingen RDC (Reifen Druck Control), RDKS (Reifen Luftdruck Kontrollsystem) en de Engelse variant daarop TPMS (Tyre Pressure Control System). Alleen nieuwe modellen in 2014 Het is de bedoeling dat in november 2014 alle nieuwe modellen die dan de weg op komen, zijn voorzien van zo’n bandenspanningscontrolesysteem. In Amerika is een dergelijk systeem al een aantal jaren verplicht. En nu komt dus ook Europa aan de beurt. Dat betekent dat op termijn deze verplichting voor heel Europa gaat gelden. Passief systeem TPMSEr bestaan twee systemen, een passief en een actief systeem. Bij een passief systeem wordt de bandenspanning bewaakt door een sensor in het ABS-systeem. Die meet de afrolomtrek van de band. Die wordt minder als er lucht uitloopt en dit systeem zal dat meteen opmerken en de bestuurder via een optisch of een geluidssignaal waarschuwen. Omdat dit systeem niet in de velg zelf zit maar vanaf de buitenkant de rolomtrek meet, werkt het ook als je op winterbanden overstapt. Actief systeem TPMSBij een actief systeem heeft elk wiel zijn eigen sensor. Die zendt met een radiosignaal de informatie naar een stuurapparaat. Minimale drukverschillen worden al herkend. Nadeel is wel dat bij het wisselen naar winterbanden een monteur de sensoren moet aansluiten, die dan ook in de wielen van de winterbanden moeten zitten.
Voor veilig rijden is een juiste bandenspanning van levensbelang, Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo
Bandenspanning
Controleer de bandenspanning maandelijks (inclusief het reservewiel) en corrigeer de bandenspanning als deze niet overeenkomt met de door de automobielconstructeur aanbevolen gebruiksspanning.
De bandenspanning moet gecontroleerd worden als de banden koud zijn (banden waarmee minimaal twee uur niet is gereden of die minder dan 3 kilometer hebben gereden met lage snelheid ) of als de banden warm zijn waarbij dan 0,3 bar opgeteld dient te worden bij de voorgeschreven bandenspanning.
Ongewoon spanningsverlies van autobanden
Laat in geval van ongewoon spanningsverlies de buitenkant en de binnenkant van de band controleren, evenals de staat van het wiel en van het ventiel.
Slijtagegraad van autobanden
Controleer de slijtagegraad van de band (vervang de band als deze volgens de wettelijk geldende regels is versleten), en raadpleeg een bandenspecialist in het geval van ongewone slijtage of bij slijtageverschil tussen twee banden op dezelfde as.
Beschadigingen aan autobanden
Iedere zichtbare inrijding, insnijding of vervorming dient nauwgezet te worden onderzocht door een bandenspecialist.Gebruik een beschadigde band of een band die leeg bereden is niet meer zonder tussenkomst van een bandenspecialist zoals Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo.
Fabrieksinstructies voor autobanden
Respecteer voor banden waarmee onder bepaalde omstandigheden doorgereden kan worden met een lekke band, de gebruiksinstructies die door de bandenfabrikant gegeven worden.
Afwijkende verschijnselen bij autobanden
Ieder afwijkend verschijnsel zoals trillen , geluid, trekken, dient zo snel mogelijk onderzocht te worden door uzelf en door een bandenspecialist.
Erkende bandenspecialist
Iedere reparatie dient uitgevoerd te worden door een bandenspecialist.
Veroudering en vermoeidheid van autobanden
Iedere band die tekenen vertoond van veroudering of vermoeidheid (scheurtjes...) moet onderzocht worden door een bandenspecialist, zelfs als de band weinig of niet gereden heeft. (bijvoorbeeld: band van reservewiel, caravan, camper, aanhangwagen).
Autobanden, Velgen, Sportvelgen....Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo heeft alles!
Het is belangrijk dat alle vier de wielen van een auto correct zijn uitgelijnd. Verkeerd uitgelijnde wielen werken de natuurlijke beweging van de auto tegen. Hierdoor ontstaan stuurproblemen, vermoeidheid bij de bestuurder en vroegtijdige en onregelmatige bandenslijtage.
Wat is uitlijning?
In feite bestaat wieluitlijning uit het aanpassen van de hoek die de wielen van de auto maken ten opzichte van het wegdek en de auto. Elk wiel heeft een door de autofabrikant als ideaal bepaalde stand (wielvlucht, askanteling en toe/uitspoor). De meest voorkomende verschijnselen die erop wijzen dat een auto niet goed is uitgelijnd, zijn een ongelijkmatige of een extra snelle slijtage van de banden of het trekken van de auto naar één kant van de weg.
Als u zulke problemen opmerkt, is het waarschijnlijk dat uw wielen niet goed zijn uitgelijnd. In dit geval adviseert Banden en Wielen Centrum Limburg BV in Venlo om ons de uitlijning te laten controleren. Wij maken gebruik van moderne computersgestuurde uitlijnmachines. De beste manier van uitlijning is de uitlijning van alle vier de wielen. Voor deze methode van uitlijning plaatst de technicus een instrument op ieder wiel om de standen op te meten.
Vandaag de dag hebben veel auto's instelbare achterwielophanging, maar zelfs zonder die voorziening is het nuttig om naar de uitlijning achter te kijken, omdat afwijkingen met de uitlijning van de voorwielen kunnen worden gecompenseerd. Uitlijning van uitsluitend de voorwielen is eigenlijk overbodig geworden.