Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

Autobanden en sportvelgen van banden en wielencentrum limburg in venlo

Autobanden, Velgen, Sportvelgen....Banden en Wielen Centrum Limburg in Venlo heeft alles.. maar wielen die uit balans zijn, veroorzaken bij bepaalde snelheden trillingen. Dat kan leiden tot vroegtijdige, ongelijkmatige bandenslijtage en slijtage aan de wielophanging van de auto. Zorg ervoor dat uw banden worden gebalanceerd als ze voor het eerst worden gemonteerd en als banden opnieuw worden gemonteerd na een reparatie.

De wielbalans moet direct worden gecontroleerd als er trillingen worden waargenomen. De beste manier om uit te leggen wat balanceren is, is om uit te leggen wat een gebrek aan balans is. Als een band op een wiel wordt gemonteerd, worden twee net niet perfecte componenten samengevoegd. De kans dat deze samengevoegde componenten een absoluut nauwkeurige gewichtsverdeling in radiale en dwars richting hebben is onwaarschijnlijk klein.

Twee soorten onbalans

Gewoonlijk kan een wiel twee soorten onbalans hebben: statische onbalans en dynamische onbalans.

  • Statische onbalans, treedt op als er een zware of juist een lichte plek in de band zit. In dit geval rolt de band niet gelijkmatig en krijg je een op- en neergaande beweging van het wiel.
  • Dynamische onbalans, treedt op bij een ongelijke gewichtsverdeling aan een of beide zijden van het dwars centrum van het wiel. Dynamische onbalans veroorzaakt een slingerende wiel.

In de meeste gevallen komen beide soorten onbalans voor na montage van een band en is dynamisch balanceren nodig om een juiste gewichtsverdeling te verkrijgen.

Om het wiel te balanceren, monteert een Banden en Wielen Centrum Limburg BV in Venlo het wiel op een balanceermachine, die het wiel ronddraait om de zwaardere kant van het wiel op te sporen. Het balanceersysteem geeft dan aan de technicus aan waar hij een contragewicht moet plaatsen op de velg om de onbalans op te heffen.

Like us banden en wielen

personen vinden dit leuk. Bekijk onze pagina.

Onze tweets @bandenwiel

Prijsvergelijk

Uw naam*
Ongeldige invoer

E-mail*
Ongeldige invoer

Prijs concurrent*
Ongeldige invoer

Informatie
Ongeldige invoer