Banden en Wielen Centrum Limburg, de specialist in banden, wielen en sportvelgen in Venlo!

Autobanden en sportvelgen van banden en wielencentrum limburg in venlo

Klik hier om direct onze vanafprijzen en aanbiedingen winterbanden te bekijken!

Wij leveren alle merken winterbanden, voor elke auto en voor elke portemonnee. Eventueel compleet met stalen of licht-metalen velgen.

Hoe herkent u winterbanden?

Winterbanden hebben een zogeheten M+S (mud and snow)-aanduiding. Daarnaast komt het zogeheten sneeuwvloksymbool steeds meer in zwang, een vrijwillig door de fabrikanten toe te passen aanduiding. Het zou de herkenbaarheid van winterbanden verbeteren als de fabrikanten het consequent zouden gebruiken.

Waarom winterbanden?

Winterbanden hebben veel meer grip in winterse omstandigheden. Niet alleen op sneeuw en ijs, maar u heeft er al wat aan bij lagere temperaturen en op droge wegen. Dus is het voor de eigen en andermans veiligheid een goede zaak om deze zachtere bandensoort te monteren in winterse omstandigheden.

Een simpele remproef bij 50 km/uur laat zien wat het effect van winterbanden is:

  • Op een droge weg is de remweg voor een gemiddelde auto zo'n 12 meter.
  • Op een natte weg 14 tot 15 meter.
  • Op een besneeuwde weg is de remweg voor een auto met winterbanden 30 meter; dezelfde auto op zomerbanden heeft 60 (!) meter nodig.

Een alternatief voor de winterband is de vierseizoenenband die het hele jaar onder de auto kan. Met deze banden heb je eerder sneeuwkettingen nodig dan met winterbanden. Bovendien blijft het een compromis; de vierseizoenenband blinkt nergens in uit. Het hele jaar door met winterbanden rijden is niet aan te raden. De remweg van deze banden neemt aanzienlijk toe bij hogere temperaturen.

Winterbanden zijn in sommige landen verplicht!

In Oostenrijk zijn winterbanden met ingang van 1 januari 2008 verplicht. U riskeert een boete van € 35 tot € 5000 als u met zomerbanden onder de auto in de winter betrokken raakt bij een ongeluk. Ook kunt u problemen krijgen met de verzekering als u schade wilt claimen. En in het ergste geval kan uw auto in beslag worden genomen.

Wie in de winter in Duitsland rijdt, doet er goed aan om met winterbanden op stap te gaan. Er is weliswaar geen verplichting om ze daar te gebruiken, maar auto´s moeten in ons buurland ´aan de weersomstandigheden zijn aangepast´. Dat betekent - naast antivriesmiddel in de ruitenwisinstallatie – dat er winterbanden gemonteerd moeten zijn. Is dat niet het geval dan riskeert de automobilist een boete van maximaal € 40.

Bovendien kan betrokkenheid bij een verkeersongeval buiten de eigen schuld leiden tot medeaansprakelijkheid, waardoor de WA-verzekering de schade in sommige gevallen slechts voor 70 tot 80 procent vergoedt.

Gebruik van ongeschikte banden kan bovendien worden gezien als ´grove nalatigheid´, zodat de allriskverzekering betaling kan weigeren! En bedenk: hoe 'sneller' (= harder en breder) de zomerband, hoe slechter die voldoet in winterse omstandigheden.

Like us banden en wielen

personen vinden dit leuk. Bekijk onze pagina.

Onze tweets @bandenwiel

Prijsvergelijk

Uw naam*
Ongeldige invoer

E-mail*
Ongeldige invoer

Prijs concurrent*
Ongeldige invoer

Informatie
Ongeldige invoer